søndag den 1. juni 2014

Søndag 01. juni 2014

Dag 6: Ballyvaughan – Burren - Kinvara - Ballyvaughan
Busturen mod Galway bringer os gennem det særprægede landskab The Burren, som er en kalkstensslette med helt anderledes vegetation og mange huler. Landskabet kan minde om et månelandskab, men indimellem dukker en ældgammel stendysse eller ringfort op, som viser at området har været beboet fra ældgammel tid. 


Den helt unikke The Burren...
 
  
Vegetationen er også helt specielt, idet Burren er det eneste sted på jorden, hvor der vokser både alpine og subtropiske planter ved siden af hinanden. Her kan I også finde mange sjældne orkidearter.
Burren er fyldt med spændende oldtidsminder, og vi skal bl.a. se den kendte Poulnabrone Dolmen, der ligger smukt midt på den store kalkstensslette, samt det massive ringfort Caherconell fra jernalderen. Dagen vil indeholde nogle kortere eller længere vandreture gennem Burren, alt efter deltagernes ønske.

Caherconnel FortOpvisning af fårehunde...
Fårehyrde John havde fuldstændig kontrol over hans hunde - og får... med brug af lidt "bad language".


Til frokost besøger vi vel nok Irlands bedste fiskerestaurant Linnanes Lobster Bar, der ligger smukt på Aughinish Island i Atlanterhavet. Her kan man altid få den mest friske fisk, som bringes ind direkte fra fiskebåden til restauranten.

Frokost hos Linannes...

Om eftermiddagen besøger vi nogle af de mange kunsthåndværkere, der har bosat sig i Kinvare. Her kan vi finde alt fra smykker, sweaters, keramik og malerier.
Vi besøger også den lokale pub Green´s, som nok har Irlands mest markante samling af whiskey, og hvor ejeren kender samtlige flasker og deres historie. Her er alle muligheder for at fordybe sig i gribende, sjove og historiske fortællinger fra Irland.
Mary fortæller om irsk whiskey...
 
Musikerne på Greenes - med dansk skjorte til højre....
Om aftenen kan vi helt sikkert høre en musik-session på én af de lokale pubber i Ballyvaughan. Eller få en sludder med nogle af de lokale, der gerne fortæller om områdets historie og kultur – eller blot en af de utallige jokes, som irerne er så kendte for.
Middag på hotellet

Musikerne denne aften...

Aftenens test af om sorte sokker giver bedre energi til de irske dansesko

Skoene er på sin første prøve ...


God stemning på pubben....


Så er skoene helt opladet...