mandag den 2. juni 2014

Mandag 02. juni 2014

Dag 7: Ballyvaughan – Kilbeggan – Hill of Tara - Drogheda
Efter en solid morgenmad tager vi jer på en dejlig tur tilbage tværs over Irland til nogle af de mest betydningsfulde og spændende steder på den grønne ø.
Ved frokosttid gør vi holdt ved det idylliske Kilbeggan Distillery, som har fremstillet irsk whiskey siden 1757. Stedet er i dag både igangværende destilleri og museum, hvor man kan se de gamle kobberkedler og den store vandmølle, som drev destilleriet. Her er der mulighed for at smage på den bløde irske whiskey, spise frokost samt købe helt specielle whiskeys, som ikke findes i Danmark.


Rundvisning på Kilbeggan Distillery med den søde guide Alicia
 
Certified whiskey tasters
Der arbejdes koncentreret og professionelt - 6 dages ophold i whiskeyens hjemland fornægter sig ikke.
Vi kører gennem det smukke, frodige øst-irske landskab gennem det område, som mange kalder ”Mythical Ireland”, til Hill of Tara, som var sædet The High King i Irland, før englænderne kom i 1100-tallet. Endnu i dag hyldes stedet som et mytisk og spirituelt sted.
Herfra kan vi gøre en afstikker til den smukke by Trim med Irlands største middelalderborg Trim Castle, hvor en stor del af filmen Braveheart blev optaget, og det idylliske Bective Abbey.

Trim Castle
Vi passerer også Slane Castle på vej til stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til i dag. Undervejs får I en god indføring i Irlands spændende og turbulente historie.
Slane Castle, der er kendt for både rockkoncerter og whiskey
Turen fortsætter til den hyggelige by Drogheda. Hvor vi indlogeres på det spændende og prisvindende D Hotel, der ligger smukt ved River Boyne og i gåafstand til bymidten. Hotellet er et godt eksempel på det moderne Irland med The Celtic Tiger, og viser irernes glimrende sans for udvikling uden at ødelægge deres traditionelle værdier.
Det elegante D Hotel i Drogheda, som en stærk kontrast til de traditionelle hoteller på vestkysten.
Drogheda er en typisk irsk by med smalle gader, farvestrålende huse og et hyggeligt miljø med pubber og musik. Drogheda har mange historiske steder som den kendte byport fra middelalderen, flere spændende kirker, Millmount og ikke mindst Cromwells frygtelige massakre på byen i 1649.
Programmet indeholder en glimrende middag, og hvis vejret tillader det kan vi spise på flodpromenaden, men ellers sidder vi i den flotte restaurant med udsigt til floden.

Om aftenen kan vi være heldige at finde en session eller en Sean-Nos (traditionel sang-aften) på Ti Chair-bre på den anden side af floden. Pubben er et af de mest kendte steder for traditionel musik i Irland, og har den hyggelige atmosfære, som en rigtig irsk pub skal have. Her kan vi virkelig komme tæt på de lokale og den helt enestående irske mentalitet. 
Koncert med de fantastiske Watery Hill Boys

Og vi fik orkesterpladserne lige foran bandet ...

Session med de fantastiske The Watery Boys på Clarkes i Drogheda


 

Den helt rigtige turist-posering foran den flotte byport St. Lawrence Gate fra 1200-tallet

Aftentur langs floden
Et helt unikt besøg på Ti Chairbre hos de to søstre Aine og Roisin