torsdag den 29. maj 2014

Torsdag 29. maj 2014

Dag 3: Galway – InnisMór – Galway
Dagen starter med en flot køretur langs Galway Bay, hvorefter vi ankommer til den lille havneby Rossaveel. Herfra tager den lille færge ca. 45 min. sejlads på Atlanterhavet til den største af Aran-øerne InnisMór.

 
På færgen til Inishmór
Så bliver livet ikke bedre - på Atlanterhavet i strålende sol med en kølig øl!
Der er en helt speciel atmosfære på disse afsidesliggende øer, hvor tilværelsen har været utrolig barsk for de fiskere og fårehyrder, som har slået sig ned her. Markerne er opstået ved at lægge tang ud gennem generationer og generationer, som efterhånden har skabt græsningsarealer til de hårdføre får. 
Inishmór - et helt specielt samfund midt ude i Atlanterhavet
Vi skal bl.a. se det forhistoriske Dun Aengus, som ligger højt oppe på klippekanten med et lodret fald ned til det frådende Atlanterhav. Det er et muromkranset område ud til de 100m lodrette havklipper, og man mener, at det er opført i jernalderen ca. 200 fvt. som enten et forsvarsværk eller et sted til ceremonielle formål. Fra stedet kan man se op til 120 km ind over det irske fastland.
Dun Aongus - magical, mythical & magnificent!

At stå på kanten af verden - ubeskriveligt!
 
Imponerende bygningsværk...
Vi besøger den lille by på øen, hvor der er mulighed for at spise frokost samt købe unikt kunsthåndværk. Øerne er kendte for deres Aran-sweaters, som er godt håndværk lavet af den bedste uld fra de mange får på øen. Samtidig møder vi den helt enestående gæliske mentalitet og sprog på disse særprægede øer.
 
Hest med vogn - hesten til venstre!
Frokost på den kendte cafe ved Dun Aongus
Stranden...
En af de stolte fiskere....
Vi er tilbage i Galway sen eftermiddag, hvor I kan spise middag på en af de utallige restauranter i Galway – fra små, billige seafood-steder til gourmetrestauranter med udsigt over Claddagh – det gamle haveområde, hvor de spanske handelsskibe lagde til i 1500-tallet.
Venter på middag
Session med Liam & Liam