tirsdag den 27. maj 2014

Tirsdag 27. maj 2014

Dag 1: KBH - Dublin - Galway
Ved ankomst til Dublin lufthavn kører vi først på sightseeing i Dublin, som er Irlands hovedstad med godt 1 mill. indbyggere.

Ved at stige på bussen i Dublin Airport - fantastisk vejr!
Selvom der var lidt bebyggelse ved floden Liffey, så var det officielt vikingerne der i 841 grundlagde Dubh Linn nær Wood Quay. I dag er disse bygninger begravet under en enorm administrationsbygning af beton, da irerne ikke havde råd til at udgrave stedet i 1970´erne.
I Dublin er der en overflod af store seværdigheder som Trinity College, Grafton Street, National Museum, St. Patricks Cathedral, Christchurch Cathedral, Dublin Castle, Temple Bar Area, m.v.
Vi viser jer de fleste seværdigheder, og tager jer gennem det utrolig smukke Georgian Quarter med husene fra 1700-tallet og regeringskvarteret med de store palæer..

Gruppen foran O´Neills, som er en af de kendte Dublin-pubber, hvor man får en glimrende publunch
Vi tager en spadseretur ned ad det fornemme strøg Grafton Street, hvor vi hilser på Molly Malone og ser alle gademusikanterne. Det bliver også tid til at opleve St. Stephans Green, som er en af byens grønne oaser med en meget smuk park.
Indtryk fra Powercourt Shopping Center, som er fantastisk flot!
 
I den kendte pub O´Donoghues blev der fotograferet, hvor The Dubliners startede deres karriere i 1960´erne.

Til frokost tager vi en ægte Dublin pub lunch på en af de utallige hyggelige pubber i midtbyen.
Herefter går busturen tværs over Irland til vestkysten.
Et stop i Guinness berømte museum...

På vej til Galway i dejligt solskin.
I Galway indlogeres vi på et godt hotel lige i bymidten, hvor I uden for døren har et omfattende udvalg af gode restauranter og pubber med musik og liv.
Galway er kendt for et meget levende musikliv, der spænder fra trad. irsk musik til pop og rock, så alle vil kunne et musiksted, der passer til dem.

På Imperial Hotel i Galway
.Allerede fra 18-tiden om aftenen er der musik-sessions på byens mange pubber, og det sværeste er nok at vælge pubber og musik! Musikken fortsætter hele aftenen – 7 dage om ugen! Vi får sikkert også en sang og en snak med de lokale musikere.
Der lyttes til pubsession på Taaffes i Galway!
Dejlig session på Taaffees om eftermiddagen.
Og så fik gæsterne også besøgt den kendte Ti Nechtains...